Fraser tekent meerjarig contract als hoofdtrainer van ADO

Fraser tekent meerjarig contract als hoofdtrainer van ADO

Henk Fraser wordt de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. De 47-jarige voetbaltrainer tekent deze week een meerjarig contract bij de Haagse club. De coach wordt de opvolger van Maurice Steijn, die begin februari werd ontslagen.

ADO Den Haag heeft de aanstelling van Fraser nog niet bevestigd. De Haagse club wacht tot maandagavond. Dan vindt er een vergadering van de Raad van Commissarissen plaats waarin het nieuws wordt medegedeeld.

Fraser werd op 5 februari aangesteld als interim-trainer en verloor vervolgens geen wedstrijd met de Haagse club. In de vier wedstrijden die hij met ADO Den Haag speelde wist de ploeg acht punten te pakken. Tevens verliet ADO Den Haag, aan de hand van Fraser, de laatste plek in de eredivisie.

De 47-jarige oud-speler van onder andere Feyenoord, FC Utrecht en Roda JC begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer en is geen onbekende voor de residentieclub. In het seizoen 2007-2008 was hij voor het eerst werkzaam in Den Haag. Samen met Marco Gentile fungeerde hij als assistent van Wiljan Vloet. In 2009 tekende hij een contract in Eindhoven om als trainer van de A1 van PSV aan de slag te gaan. Maurice Steijn haalde Fraser in 2011 als assistent-trainer terug naar Den Haag.

Fraser is ook werkzaam als assistent-trainer van Jong Oranje. Deze werkzaamheden zal hij moet beëindigen aangezien het lastig te combineren is met het hoofdtrainerschap bij ADO Den Haag. Of Fraser woensdagavond tijdens de oefeninterland tussen Jong Oranje en Jong Israel op de bank zit is niet bekend.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties