Janmaat: 'Rare provocerende gozer, die Kishna'

Janmaat: 'Rare provocerende gozer, die Kishna'

Met een fraaie assist bij de 1-1 speelde Ricardo Kishna een belangrijke rol bij Ajax in zijn eerste klassieker. De jonge aanvaller speelde vlak voor rust Bruno Martins Indi uit en legde de bal panklaar voor Kolbeinn Sigthórsson, die eenvoudig binnen kon tikken. Dit doelpunt bleek het breekpunt in de wedstrijd, want na rust kwam Feyenoord eigenlijk amper meer in het stuk voor.

Kishna stond in de Kuip regelmatig tegenover Daryl Janmaat, de rechtsback van Feyenoord. De Oranje-international was niet echt te spreken over het gedrag van het 19-jarige Ajax-talent. "Ik vond het een rare gozer", zei hij na de wedstrijd tegen onder meer FCUpdate.nl. "Hij loopt er een beetje bij alsof hij Cristiano Ronaldo is. Na de rust liep hij ook zo enorm langzaam het veld op. Dan denk ik: doe gewoon normaal en loop een beetje door. Kishna zal vast een goede voetballer zijn, maar hij gedraagt zich een beetje provocerend."

Mede door de assist van Kishna won Ajax met 1-2 in de Kuip. En hoewel Janmaat vond dat zijn ploeg op basis van het vertoonde spel eigenlijk had moeten winnen, erkent hij dat de ploeg uit Amsterdam verder in zijn ontwikkeling is. "We hebben dit seizoen drie keer van ze verloren. Dan moet je concluderen dat ze verder zijn, hoe vervelend dat ook is. Waar hem dat in zit? In alles. In ervaring, slimheid en ook in kwaliteit."

De 1-2, gemaakt door Joël Veltman, viel uit een corner die weggegeven werd door Janmaat. Hij werkte een voorzet over zijn eigen doel, waar hij de bal bijvoorbeeld ook in de handen van zijn keeper had kunnen koppen. "Ik wilde geen risico nemen, ik dacht dat er nog een speler achter me stond. Of ik gecoacht werd? Nee. Dat zijn dingen die beter moeten, bij ons." Door de nederlaag heeft Janmaat definitief een streep gezet onder de titelaspiraties van zijn ploeg. "Ik ga er niet vanuit dat we nog kampioen worden, nee. We moeten nu proberen Europees voetbal veilig te stellen. Daarvoor moeten we de komende periode nog vol aan de bak."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties