Koeman: 'Nederlaag tekenend voor dit seizoen'

De tegengoal die op slag van rust viel in De Kuip kwam bij de spelers van Feyenoord aan als een mokerslag, zo zag trainer Ronald Koeman in de rust in de kleedkamer. Feyenoord was tot aan de tegengoal de bovenliggende partij, stond verdiend op voorsprong en had de wedstrijd onder controle, maar gaf geheel onnodig vlak voor rust een doelpunt weg. ‘De wijze waarop dat gebeurde is tekenend voor dit seizoen’, stelde Koeman na afloop van de wedstrijd. ‘We hadden alles goed staan in de eerste helft, alleen gebeurt dit dan op slag van rust. Dat mag niet gebeuren.’

Het tweede doelpunt dat Ajax maakte mocht Feyenoord ook zichzelf aanrekenen, oordeelde de trainer. ‘We hebben in de eerste twintig minuten na rust goed druk gezet op Ajax, maar weer viel er uit het niets een tegendoelpunt. De bal viel uit een hoekschop in het vijfmetergebied en kon binnen getikt worden. Dat moment was tekenend voor dit seizoen.’

‘We verdienden het niet om te verliezen’, ging Koeman verder. ‘Dat het vandaag toch gebeurde, is de reden waarom we op dit moment niet hoger op de ranglijst staan. Als je dit seizoen gaat analyseren, zie je dat we te veel momenten hebben zoals de tegengoals van vandaag. Na de 1-2 ontbrak bij ons de overtuiging om het Ajax nog echt moeilijk te maken. We gingen opportunistisch spelen, maar grote kansen kregen we niet meer.’