Ingezonden: Open brief aan selectie Feyenoord

Ingezonden: Open brief aan selectie Feyenoord

Beste spelers van Feyenoord. Beseffen jullie wel dat jullie juist nu jezelf onsterfelijk kunnen maken tijdens dit voetbalseizoen. De nivellering heeft toegeslagen in de eredivisie de traditionele top 3 bestaat al lang niet meer. Iedereen kan van iedereen winnen. Als je een serie van 7 a 8 goede wedstrijden neerzet sta je op de eerste plaats, beseffen jullie dat wel?

Dat jullie kunnen voetballen hebben jullie de afgelopen 2 jaar wel bewezen, echter dit jaar zijn er teveel wanprestaties, geen strijd en passie, meer woorden als daden. Waar is de Rotterdamse mentaliteit gebleven? Als jullie kampioen worden verwerven jullie de heldenstatus in Rotterdam en omstreken.

Jullie weten vast niet hoe het is om op maandag weer naar je werk te gaan na weer een wanprestatie van jullie, weer die honende collega's die dan vragen hoeveel internationals er bij Feyenoord rondlopen en hoeveel bij RKC, en over de zondagavond maar te zwijgen, geen studio sport, geen studio voetbal, geen 90 minutes want Feyenoord is weer het lachertje van het weekend, en dat doet pijn heel veel pijn, maar die pijn voelen jullie niet want clubliefde kennen jullie niet. Soms hebben wij het gevoel dat het jullie te doen is om die mooie auto, dat kicken horloge en dat lekkere fotomodel en een hele vette bankrekening, niet meer en niet minder.

En voetballers zijn heus niet onfeilbaar, want verliezen hoort bij de sport, dat beseffen wij ook wel, maar het gaat wel op de manier waarop, verliezen zonder strijd, passie en beleving kan niet, beseffen jullie wel dat 100.000 mensen een moord zouden doen om de kans te krijgen om in De Kuip, in dat fantastische rood-witte shirt te mogen voetballen alle 100.000 zouden spreekwoordelijk het gras opvreten, en niet zo apathisch erbij lopen zoals jullie weer gisteren lieten zien en jammer genoeg regelmatig laten zien dit seizoen. Luister eens niet naar die zaakwaarnemer, die roept dat hij je kan verkopen zodat jij je zakken kan vullen en hij natuurlijk ook, ga eens voor de spiegel staan, en stel jezelf de ene vraag, gewoon een simpele vraag, kijk jezelf in je ogen en vraag: Geef ik het maximale en eis ik het maximale van het team als ik met Feyenoord een wedstrijd speel?

Zo simpel is het, een zeer wijs trainer van Feyenoord zei eens de legendarische woorden: 'Kein geloel fusball spielen'.

Oh ja en allemaal snel die ballerinaschoentjes uit en zwarte kicksen aan, jullie schoenensponsor heeft vast wel een paar zwarte kicksen in het assortiment.

CorMteS

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties