Koeman: 'Ik word nooit trainer van een club met kunstgras'

Koeman: 'Ik word nooit trainer van een club met kunstgras'

ADO Den Haag switchte van een natuurlijke grasmat naar een kunstmatige ondergrond en is nu al de vierde club in de Eredivisie met een ‘nep’ veld. De clubs zijn helemaal vrij om zelf te kiezen voor een niet natuurlijke grasmat en behalve ADO spelen ook Heracles Almelo, SC Cambuur-Leeuwarden en PEC Zwolle op niet-echt gras. Ronald Koeman ziet het hoofdschuddend aan.

De trainer van Feyenoord is geen voorstander van kunstgras en spreekt zich er in De Telegraaf tegen uit. Hij doet zelfs een belofte in de ochtendkrant. “Ik zal nooit een club gaan trainen waar het eerste elftal speelt op kunstgras”, zegt hij. “Het echte voetbal speel je op gras en niet op kunstgras. Dat is ander voetbal”, vindt de trainer van Feyenoord.

Koeman stelt dat Feyenoord zal moeten voetballen op kunstgras, zolang het gewoon toegestaan is dat dergelijke matten in de stadions worden gelegd. Hij stipt echter wel aan dat in geen enkele topcompetitie in Europa gebruik wordt gemaakt van een kunstmatige ondergrond in de stadions. “Het geeft steeds meer het gevoel dat we er niet bij horen in Nederland. Het kunnen financiële overwegingen zijn, maar aan de andere kant is je hoofdveld bijna het belangrijkste bij een voetbalclub.”

Lees meer over
Kunstgras
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties