Schaken: 'We moeten ook niet te dramatisch doen'

Schaken: 'We moeten ook niet te dramatisch doen'

Feyenoord was afgelopen weekeinde één van de vele clubs uit de bovenste regionen van de eredivisie die niet aan de verwachtingen voldeed. De Rotterdammers verspeelden de zege bij Go Ahead Eagles en dat leidde tot felle discussies in de kleedkamer.

Ruben Schaken, die wederom als invaller moest fungeren bij het 2-2 gelijkspel, wil daar niet te veel waarde aan hechten. "Het is logisch dat de emoties hoog oplopen. Ik ga niet in details treden, maar feit is wel dat iedereen teleurgesteld is", aldus de buitenspeler tegen NUsport.

"Natuurlijk zijn we aan het discussiëren om te kijken hoe we dit kunnen voorkomen. Het wordt goed geanalyseerd en daar moeten we van leren. Al valt er eigenlijk niets te leren, want we deden alles goed behalve scoren. We hadden koploper kunnen zijn."

Dit seizoen lijkt een ideale kans voor Feyenoord om kampioen te worden nu PSV en Ajax allerminst een stabiele indruk maken. Des te groter is de frustratie als er onnodig punten verspeeld worden. Jordy Clasie sprak al van een gebrek aan scherpte en gretigheid. Schaken: "We moeten ook niet te dramatisch doen. We zitten nog steeds bij de topteams en voetballend gaat het hartstikke goed."

Vorm
De critici zeggen dat het goede afgelopen seizoen van Schaken toeval was en dat hij nu weer terug is op zijn normale niveau. "Mensen willen me aanpraten dat het op is. Ik voel me nog steeds sterk en weet wat ik kan. Het komt absoluut weer goed. Zo werkt het in de voetballerij. De ene keer ben je de lul en een week later hangen ze om je nek."

Lees het gehele interview extern

Lees meer over
schaken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties