Gemeente Deventer wenst geen Feyenoorders in binnenstad

Gemeente Deventer wenst geen Feyenoorders in binnenstad

De politie, Go Ahead Eagles, en de gemeente Deventer hebben besloten in het kader van de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles – Feyenoord op zaterdag 19 oktober 2013 extra maatregelen te nemen.

Om te voorkomen dat verschillende groepen voetbalsupporters zich zaterdag in Deventer onderling mengen of zich begeven onder winkelend publiek in de binnenstad, is besloten om supporters van andere clubs dan Go Ahead Eagles niet toe te laten tot de stad. Hiertoe zullen op de toegangswegen controleposten worden ingericht. Mogelijk dat hierdoor enige overlast ontstaat. De maatregelen zijn er om alle activiteiten in de binnenstad, zoals winkelen en de warenmarkt, zo gewoon mogelijk door te laten gaan.

Supporters van Feyenoord met een kaartje reizen met de zogenaamde combi- regeling. Zij worden met de bus direct naar het stadion gebracht en worden niet in de gelegenheid gesteld vooraf de binnenstad te bezoeken.

Go Ahead Eagles doet een dringend beroep op haar supporters om de kaarten voor het duel tegen Feyenoord niet aan aanhangers van de bezoekende partij over te dragen. De club wil haar supporters erop wijzen dat wanneer zij hun toegangskaart wel overdragen aan een ander, zij verantwoordelijk blijven voor het gedrag van degene die gebruik maakt van die kaart. Als daartoe aanleiding bestaat zal Go Ahead Eagles passende maatregelen treffen, ook tegen de koper/kaarthouder.

EDIT: Ook al is het bij wet verboden, discriminatie komt toch voor. Overkomt het u of bent u getuige van discriminatie? Meld het bij het Meldpunt Discriminatie Deventer

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties