Verbeek: \'Mentale weerbaarheid zijn grote valkuil\'

Verbeek: \'Mentale weerbaarheid zijn grote valkuil\'

Samuel Armenteros (23) zal donderdagochtend allereerst in conclaaf gaan met trainer Ronald Koeman en bij een positieve uitkomst van het dialoog volgt de onvermijdelijke medische keuring. Gertjan Verbeek denkt dat Feyenoord er goed aan doet om de aanvaller terug te laten keren op de Nederlandse velden. Dat zegt de voormalig trainer van de Rotterdammers in het Algemeen Dagblad.

'Hij kan heel erg goed voetballen', vindt de coach van AZ. 'Technisch uitstekend, fysiek sterk, tactisch prima. Maar zijn mentale weerbaarheid is zijn grote valkuil.'

Verbeek, die Armenteros zowel bij SC Heerenveen als Heracles onder zijn hoede had, weet dat je de spits goed in de gaten moet houden. 'Het is een jongen die je continu achter zijn broek moet zitten. Hij heeft wel wat van een levensgenieter, maar als je hem kort houdt, valt er goed met hem te werken.'

'Het grote voordeel van Armenteros is dat je hem op elke positie goed kunt gebruiken', vervolgt Verbeek. Bij Feyenoord zal hij vermoedelijk tijdelijk op de linkerflank moeten fungeren. 'Ook in zijn eerste jaar bij Heracles heeft hij geregeld vanaf links gespeeld. Dan brengt hij zowel binnendoor als buitenom dreiging', besluit de oefenmeester.

Lees meer over
Verbeek Armenteros
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties