Gudde: \'1,5 miljoen voor stadion ophalen bij supporters\'

Gudde: \'1,5 miljoen voor stadion ophalen bij supporters\'

Eric Gudde is tevreden over de sportieve en financiële vooruitgang van Feyenoord. Daar liggen de ergernissen van de algemeen directeur van Feyenoord dan ook niet. De grootste tegenvaller kijkend naar het afgelopen seizoen is voor Gudde de trage besluitvorming omtrent het nieuwe stadion. 'Ik had gehoopt dat het iets sneller was gegaan', erkent de oud-ambtenaar in supportersmagazine Hand in Hand.

De plannen van actiegroep Red de Kuip zijn een van de redenen dat de beslissing over de toekomst van de Kuip lang wordt uitgesteld. Hoewel Gudde de intentie van de groep lovenswaardig noemt, vindt het directielid een renovatie onverantwoord.

'Zij schatten een aantal zaken te laag in of nemen dingen niet mee. Ook komen er exploitatiecijfers uit die tegenvallen, want geen dak en een businesssegment dat onvoldoende bijdraagt. Als je dat allemaal doorrekent komen de kosten hoger uit dan de extra omzet die je kunt genereren. Dan kom je dus in de rode cijfers', meent Gudde.

Begin juli volgt de definitieve beslissing van de gemeenteraad. 'Dan kunnen wij hopelijk aan de slag om 84 miljoen eigen vermogen op te halen. Zo'n 46 miljoen euro daarvan moeten we ophalen bij founders en partners. We willen ook nog 1,5 miljoen euro ophalen via een fanbased equity, zodat ook supporters bijdragen aan het nieuwe stadion. Zij krijgen geen aandeel, maar bijvoorbeeld een steen met hun eigen naam bij het stadion.'

Lees meer over
hns Red de Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties