Feyenoord en PEC Zwolle akkoord over Mokotjo

Feyenoord en PEC Zwolle akkoord over Mokotjo

Kamohelo Mokotjo speelt vanaf komend seizoen voor PEC Zwolle. De 22-jarige middenvelder zal een contract voor drie jaar tekenen bij zijn nieuwe club. Feyenoord verleent medewerking aan de transfer van Mokotjo, die in De Kuip nog een eenjarige verbintenis had tot medio 2014. ‘Hoewel Kamohelo dit seizoen op weinig speeltijd kon rekenen, heeft hij zich altijd voorbeeldig opgesteld’, legt technisch directeur Martin van Geel uit. ‘Bovendien stond hij er altijd wanneer de trainer hem nodig had. Desondanks is deze stap voor hem de beste oplossing.’

Terugkijkend op zijn Feyenoordjaren zegt Mokotjo: ,,Het blijft natuurlijk jammer dat ik in Rotterdam niet echt heb kunnen doorbreken. Ik had natuurlijk ook de 'pech' dat er een heel goede lichting spelers, en dan met name middenvelders, klaarstond. Jordy Clasie heeft zich bijvoorbeeld stormachtig ontwikkeld en het Nederlands Elftal gehaald. Die wissel je als trainer niet zo snel. En ook Ruud Vormer was nog aangetrokken als controlerende middenvelder. Dus op die positie was veel concurrentie.'' Aldus Mokotjo tegenover Sport-promotion.nl.

En toen meldde PEC zich. ,,Ik wil niet meer te veel terugkijken, hoewel ik nog wel wil zeggen dat vooral mijn eerste jaren in Rotterdam mooi waren. Nu staat het hoofdstuk PEC voor de deur. Ik verheug me op de samenwerking met de mensen in Zwolle en ik zal mijn uiterste best doen om PEC te laten uitgroeien tot een stabiele club in de Eredivisie.''

Update: Feyenoord heeft een flink doorverkooppercentage bedongen in het akkoord met PEC Zwolle over Mokotjo, zo meldt RTV Rijnmond.

Lees meer over
Mokotjo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties