Mokotjo hunkert naar speelminuten in het eerste

Mokotjo hunkert naar speelminuten in het eerste

Vorig seizoen kwam hij nog twintig wedstrijden in actie in het eerste van Feyenoord, maar deze jaargang is Kamohelo Mokotjo enigszins uit beeld geraakt. Slechts eenmaal maakte hij deze competitie zijn opwachting in de hoofdmacht.

Geen aanleiding

De Zuid-Afrikaan, geboren op 11 maart 1991 in Odendaalsrus, snapt best dat trainer Ronald Koeman momenteel niet te veel sleutelt aan de succesvolle basisformatie, maar vervelend is het natuurlijk wel voor Mokotjo. \'Het elftal draait goed, dan is er voor de trainer geen enkele aanleiding om het elftal te wijzigen,\' toont hij zich begripvol.

Goede indruk

Mokotjo maakt de laatste tijd bij de beloften van Feyenoord, onder trainer Giovanni van Bronckhorst, wekelijks een zeer goede indruk. \'Van origine ben ik een verdedigende middenvelder, maar bij Jong Feyenoord speel ik vaak op de positie van centrale verdediger. Ook op die plek voel ik me goed, zeker als ik kan doorschuiven naar het middenveld,\' aldus de speler die vorig seizoen in het eerste van de Rotterdamse ploeg voornamelijk werd ingezet als rechtsback of als rechtshalf.

Hoogste podium

Dat hij goed presteert in het tweede van Feyenoord is natuurlijk leuk, maar Mokotjo wil meer. \'Ik wil spelen op het hoogste podium, dat zal iedereen begrijpen. Afgelopen zomer leek het erop dat ik uitgeleend zou worden. Er waren diverse clubs die naar mij hadden geïnformeerd, maar toen de overgang van Kevin Leerdam naar Vitesse niet doorging, mocht ik op het laatste moment niet vertrekken. De trainer wilde me bij de selectie houden.\'

Nationale selectie

Doordat hij weinig wedstrijden speelt bij Feyenoord, is zijn plaats in de nationale selectie van Zuid-Afrika ook in het geding. \'Ik hoop dat er komende zomer wat mogelijkheden voor mij komen, want ik wil me verder ontwikkelen. En dat lukt niet als ik alleen maar wedstrijden speel in Jong Feyenoord of bij het eerste op de bank zit.\'

Mokotjo heeft één interland achter zijn naam staan. Vorig jaar viel hij in de vriendschappelijke wedstrijd van Zuid-Afrika tegen Mozambique in. Bij Feyenoord heeft Mokotjo nog een contract tot de zomer van 2014.

Lees meer over
Mokotjo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties