De Guzman kijkt met plezier terug op jeugdopleiding Feyenoord

De Guzman kijkt met plezier terug op jeugdopleiding Feyenoord

Jonathan de Guzman werd jarenlang als het grootste talent binnen de jeugdopleiding van Feyenoord beschouwd. Na enkele seizoenen in de hoofdmacht koos de geboren Canadees voor een transfervrij vertrek naar het buitenland. Zijn opleidingsjaren in Rotterdam-Zuid zal hij echter nooit vergeten.

"Ik was pas twaalf jaar toen ik bij Feyenoord kwam", begint De Guzman, tegenwoordig spelend voor het Engelse Swansea City. "Ze hadden gezegd dat er dagen zouden zijn waarop ik tranen van heimwee zou hebben. Maar weet je, dat is nooit gebeurd. Alleen met kerst wilde ik even terug. Ik was hele dagen op Varkenoord en op school. Ik ging om acht uur de deur uit en kwam om zes uur 's avonds pas thuis."

Ook de stad Rotterdam deed hem goed. "Ik heb me er enorm thuis gevoeld. Daarom beschouw ik die stad ook nog als mijn thuis. Maar het belangrijkste was dat ik een geweldige opleiding kreeg. Die is wel ergens goed voor geweest. Hoe goed het was, besef ik nu pas", besluit De Guzman.

Lees meer over
De Guzman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties