\'Drenthe gaat geluk beproeven in Rusland\'

\'Drenthe gaat geluk beproeven in Rusland\'

Royston Drenthe maakt waarschijnlijk een verrassende carrièremove. De 25-jarige Rotterdammer heeft volgens Sovsport een principeakkoord bereikt met de Russische laagvlieger Alania Vladikavkaz. De allrounder zet snel zijn handtekening en moet in januari aansluiten bij het trainingskamp van de club uit de deelrepubliek Noord-Ossetië.

De enkelvoudig Oranje-international is al sinds de zomer op zoek naar een club. Everton huurde Drenthe van Real Madrid, maar besloot om de linkspoot geen contract te geven. Sindsdien werd het jeugdproduct van Feyenoord, die op het jeugd-EK in 2007 grote indruk maakte, gelinkt aan tal van clubs; Besiktas, Hamburger SV, PAOK Saloniki en zelfs AC Milan en Liverpool. Bij PSV en Feyenoord mocht hij niet meetrainen.

Nu lijkt Drenthe, die met Real in het seizoen 2007/08 landskampioen werd, dus een nieuwe club te hebben gevonden. Promovendus Alania, dat voorlaatste staat in de Premjer Liga, werd in 1995 kampioen van Rusland. Tegenwoordig wordt de club geleid door Valery Gazzaev, die met CSKA Moskou in 2005 de UEFA Cup won. De Sneeuwpanters willen zich met enkele versterkingen veilig spelen. Naast Drenthe is ook de Braziliaanse spits Vágner Love van Flamengo in beeld.

Lees meer over
Drenthe
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties