De Vrij: \'Ben mentaal sterker geworden\'

De Vrij: \'Ben mentaal sterker geworden\'

Stefan de Vrij is de afgelopen seizoenen een belangrijke schakel gebleken in het elftal van Feyenoord. De verdediger debuteerde in 2009 in de hoofdmacht en is sindsdien niet meer weg te denken uit het elftal van de Rotterdamse club. De Vrij voelt zich met de jaren sterker worden en voelt veel vertrouwen in De Kuip.

De Vrij: “Ik speel ruim tien jaren bij deze fantastische club. Ik heb alle jeugdelftallen doorlopen en mocht in 2009 debuteren in het eerste elftal. Daarna heb ik mij met de nodige ups-and-downs door kunnen ontwikkelen. Ik denk dat ik een betere voetballer en mentaal sterker ben geworden.”

De rechtspoot die centraal in de verdediging staat is na het vertrek van Ron Vlaar aanvoerder van Feyenoord. “Ik loop al een flinke poos mee bij de club. Dat zorgt voor een bepaalde status. Ik moet me misschien nog iets meer laten gelden, maar ik weet dat het goed komt.”

“Ik ben een speler die de rust brengt en moet bewaken, bovendien kan ik met mijn opbouwende vermogen iets toevoegen aan het team. Ik weet wat er gevraagd wordt in deze sport. Ik ben geen harde verdediger, zeer zeker niet. Ik probeer op een faire manier achterin mijn mannetje te staan en daar waar mogelijk voetballend de oplossing te vinden.”

De Vrij is blij dat zijn coach twee weken geleden heeft bijgetekend. “Koeman is een belangrijke factor voor deze jonge ploeg. De trainer heeft een duidelijke visie en is tactisch zeer sterk. Hij weet precies hoe hij op een tactische manier de tegenstander moet verslaan.”

Het legioen kan trots zijn want de resultaten van Feyenoord zijn, net als vorig seizoen, voortreffelijk. De Vrij: “We hebben een goede ploeg met veel vertrouwen. Het plaatje klopt gewoon. Het kan natuurlijk altijd beter, maar zoals het nu gaat mogen we niet klagen. Met Graziano Pellè hebben we een prima spits in huis, we hebben snelheid op de flanken, het middenveld staat en als de verdediging ook nog solide is, dan mag je tevreden zijn.”

In de media gaan de verhalen dat Stefan de Vrij met de club om de tafel zit om zijn nog doorlopende verbintenis te verlengen. De speler geeft aan dat het toch even anders in elkaar steekt. “Ik heb het ontzettend naar de zin bij Feyenoord. De club en ik hebben afgesproken in januari om de tafel te gaan. Ik wacht daarom rustig af. Feyenoord is een belangrijk deel van mijn leven geworden in de jaren dat ik hier actief ben. Ik ben blij met de kansen die ik als jonge speler heb gekregen. Ik kan me hier goed ontwikkelen, dus we zien het allemaal wel.”

Op de vraag of De Vrij meer een ‘drie’ of een ‘vier’ is, is de verdediger zeer stellig. “Een nummer drie is vaak de mandekker en de nummer vier is meer de vrije man, de opbouwer en inschuivende man. Vanuit dat perspectief kan ik zeggen dat ik op beide posities goed kan functioneren, echter op dit moment speel ik rechts in het centrale hart. Joris Mathijsen speelt op links. De trainer wil graag een rechtsbenige en een linksbenige verdediger centraal hebben staan. De positie rechts achterin vind ik een prima positie. Joris brengt veel ervaring met zich mee en is ontzettend belangrijk voor deze selectie.“

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties