Verbeek: 'Leuk dat Feyenoord weer meedoet om de prijzen'

Verbeek: 'Leuk dat Feyenoord weer meedoet om de prijzen'

Gertjan Verbeek is blij dat Feyenoord zich weer tussen de bovenste ploegen in de Eredivisie heeft genesteld. Verbeek, zelf kortstondig hoofdtrainer van de Rotterdammers, vindt Feyenoord nog altijd een mooie club.

"Het is leuk dat Feyenoord weer meedoet om de prijzen. Het is een mooie club. Misschien hebben wij toentertijd iets te rigoureus ingegrepen bij Feyenoord, maar op langere termijn werpt de verjonging wel zijn vruchten af", stelt Verbeek op de officiële website van AZ.

"Jordy Clasie zag ik vaak als B-junior aan het werk, Miquel Nelom en Kelvin Leerdam waren ook nog broekies toen. Drie jaar later staan ze er. Jonge spelers hebben tijd nodig en trainers moeten het lef hebben om ze kansen te geven, dan zijn ze tot veel in staat. Zo doen wij het bij AZ ook", gaat Verbeek verder.

Zondag neemt hij het met zijn huidige werkgever AZ op tegen de club van Zuid. "Wat ik verwacht van Feyenoord? Ze hebben zich in Alkmaar aan ons aangepast, maar ik verwacht dat zondag niet. Ronald Koeman heeft er sinds de winterstop voor gekozen om zich niet of nauwelijks meer aan te passen aan de tegenstander. Hij heeft het gelijk aan zijn zijde, want de resultaten spreken voor zich."

"In vergelijking met de eerste wedstrijd tegen Feyenoord is er wel wat veranderd. Je kunt merken dat het een lang seizoen is. Het frisse en onbevangene is er wel een beetje af. Dat geldt voor alle ploegen, maar zeker bij ons door ons lange Europese jaar. Wij hebben dit seizoen echter vaker veerkracht getoond op lastige momenten, zoals Udinese-uit. Op moeilijke momenten stonden we er vaak wel."

Lees meer over
Verbeek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties