Gelukkige gezichten tijdens Supportersavond

Gelukkige gezichten tijdens Supportersavond

Terwijl Ron Vlaar en Jordy Clasie dinsdag tijdens de Feyenoord Supportersavond de nieuwe tenues voor het volgende seizoen presenteerden, deed Sekou Cissé nog geen tien meter verderop iets alleszeggends over de sfeer tussen spelers en supporters tijdens het Feyenoord-feest in het Maasgebouw. De aanvaller had na het uitdelen van een handtekening even niets om handen, zag aan een voetbaltafel een vrije plaats en nam die vervolgens zonder aarzelen in om de ene Feyenoord-supporter bij te staan in zijn wedstrijd tegen de ander.

Eric Peters uit Delft had even daarvoor uitgelegd waarom hij en zijn twee zonen enorm genoten van de Supportersavond. ‘De spelers zijn vandaag zo ontzettend dichtbij’, zei de seizoenkaarthouder op Vak W. ‘Het is een geweldige avond. Niet alleen voor die jonge gasten, maar ook voor mij.’

Eén van die jonge gasten waarop hij doelde, was zijn zoon Devin. Samen met Karim El Ahmadi en zijn vader verzorgde de twaalfjarige Feyenoorder nogmaals het commentaar bij de geweldige 4-2 zege op Ajax van januari jongstleden. Resultaat? Een springend en in de microfoon schreeuwend trio bij alle vier de Rotterdamse doelpunten. ‘Dit is de leukste dag van het jaar’, zei Devin, die door El Ahmadi vanwege de uiterlijke gelijkenis doorlopend ‘Clasie’ werd genoemd.

Kelvin Leerdam probeerde tegelijkertijd voor de camera van Feyenoord TV een supporter te woord te staan, maar werd ook tot zijn eigen plezier keer op keer overstemd door het almaar juichende trio vlak naast hem. ‘Het is hier gezellig’, was het droge commentaar van de jeugdinternational.

Hoe het kwam dat er zo ontzettend veel zelf opgeleide spelers rondliepen op de door honderden supporters bezochte avond? Op die vraag gaf Stanley Brard antwoord tijdens zijn presentaties over Feyenoord Academy, de kraamkamer van Feyenoord waar hij al jaren de leiding over heeft.

De basis wordt al bij de allerjongsten gelegd, liet Brard weten aan het geïnteresseerd luisterende publiek. ‘Coaches van tegenstanders vragen onze mensen waarom we de E- en F-pupillen niet coachen’, zei hij. ‘Dat komt omdat wij de kinderen op die leeftijd zelf willen leren nadenken, zelf de sport willen laten ontdekken. Wij leiden in die leeftijd niet, maar begeleiden. Plezier maken in het voetbal, daar gaat het om.’

Foto: Feyenoord.nl

Lees meer over
supportersavond
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties