De Guzman: 'Sta open voor een terugkeer bij Feyenoord'

De Guzman: 'Sta open voor een terugkeer bij Feyenoord'

Jonathan de Guzman kent tot op heden een weinig succesvol verblijf bij Villarreal. De middenvelder werd afgelopen zomer met veel verwachten aangetrokken door de 'gele ploeg' uit Spanje, maar verloor na een trainerswissel het vertrouwen. De Guzman overweegt nu zelfs een terugkeer naar Nederland om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Vorige week woensdag in de wedstrijd tegen Real Madrid mocht De Guzman eindelijk weer minuten maken. "Het werd tijd", vertelt hij in gesprek met NUsport. "Sinds januari had ik niets meer van het voetbalveld gezien. De laatste twee wedstrijden onder de vorige trainer José Molina zat ik zelfs niet bij de selectie. Mijn medespelers en ik begrepen er niets van."

"Nu zijn we met Miguel Ángel Lotina alweer aan onze derde trainer van het seizoen toe. En hij kent mij niet." Als de situatie hetzelfde zal blijven zit er voor De Guzman niets anders op dan een vertrek. "Als er interesse van een mooie club komt en Villarreal werkt mee, ga ik nadenken over een vertrek. Ik verlang naar speeltijd."

De laatste weken werd FC Twente genoemd als mogelijke nieuwe werkgever. "Ik las het ja. Aan de ene kant denk ik: het is te vroeg voor een rentree in Nederland. Maar aan de andere kant: als ik het daar goed doe, kom ik misschien meer in beeld bij de Nederlandse bondscoach."

Bovendien wil de Canadees zijn oude club Feyenoord ook niet uitsluiten. "We zullen wel zien wat er gebeurt", stelt De Guzman zonder al teveel los te laten. "Ik wil slagen in een groot voetballand, maar ik ben nog jong en moet nu spelen. En in Nederland heb ik toch een bepaalde status. Ik sta open voor een terugkeer."

Lees meer over
De Guzman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties