FSV neemt ook stelling tegen stoelnummering

FSV neemt ook stelling tegen stoelnummering

Het zal u niet zijn ontgaan dat Feyenoord aankomend seizoen op de gehele groene sector stoelnummering wil invoeren. Deze berichtgeving kwam op een moment dat de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) en Feyenoord nog met elkaar in gesprek waren over de normalisatie bij thuiswedstrijden van Feyenoord.

De uitbreiding van stoelnummering is een maatregel van Feyenoord om bij te dragen aan gestelde normalisatiedoelstellingen. Als supportersvereniging is de FSV tegenstander van het invoeren van vrijheidsbeperkende maatregelen. En daarmee tegen de uitbreiding van stoelnummering, omdat hiermee de (keuze)vrijheid van supporters beperkt wordt. Bovendien lijkt de aanleiding tot deze ongewenste maatregel deels gebaseerd te zijn op de 'Audit Feyenoord'.

De Audit Feyenoord van november 2011 heeft als doel om, op basis van een nul-meting, concrete aanbevelingen te doen om 'incidenten' binnen het stadion terug te dringen. Het rapport schetst echter aantoonbaar een totaal verkeerd beeld. Het is dan ook voor de FSV niet toelaatbaar dat er door de club en de gemeente Rotterdam maatregelen worden opgelegd op basis van de Audit Feyenoord welke een verkeerd beeld geeft van de werkelijkheid.

Veel belangrijker nog, als de ogenschijnlijke bron van deze maatregel, is het feit dat de FSV van mening is dat de uitbreiding van stoelnummering niets bijdraagt aan het beperken van het aantal incidenten. De FSV is van mening dat een toename van stoelnummering eerder contraproductief zal werken waardoor voorbij gegaan wordt aan de normalisatiedoelstellingen. Bovendien signaleert de FSV dat het aantal noemenswaardige incidenten in Stadion Feijenoord dermate laag is dat aanvullende -voor alle supporters geldende- maatregelen onnodig en ongewenst zijn. Men zou er goed aan doen de supporters meer vertrouwen te geven.

Overigens wordt al jarenlang door de club voor een groot deel van de stadionvakken seizoenkaarten zonder verplichte stoelnummering verkocht. Daardoor is er een prettige en unieke Kuipsfeer ontstaan met een sterke cohesie tussen supporters. Waarom zouden we daar verandering in willen aanbrengen? Aan de unieke Feyenoord-beleving, met als mooiste voorbeeld de onlangs gewonnen Klassieker in De Kuip, mag immers geen afbreuk worden gedaan. De unieke Feyenoord-beleving is niet alleen belangrijk voor de supporters maar draagt indirect ook bij aan de sportieve resultaten en de uitstraling van de club én de stad.

De FSV is hierover nog in gesprek met de club. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Klik hier om de petitie 'Geen genummerde plaatsen in De Kuip' te tekenen

Lees meer over
stoelnummering
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties