Feyenoord ontvangt 7 ton van VriendenLoterij

Feyenoord ontvangt 7 ton van VriendenLoterij

De jeugdopleiding van Feyenoord is de meest gesteunde jeugdvoetbalopleiding van de VriendenLoterij. Gisteren ontving Feyenoord 691.581 euro van deze loterij tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam.

Net als voorgaande jaren laten de Feyenoord-supporters hun trouw blijken door massaal met loten mee te spelen waarvan de helft naar de club van hun eigen keuze gaat. In dit geval Feyenoord. Alleen bij de VriendenLoterij kunnen deelnemers vooraf aangeven voor welke club of welk goed doel het geld van hun lot bestemd is. Ajax ontvangt zo voor de jeugdopleiding bijna een half miljoen (453.757) euro uit de verkoop van loten. Alles bij elkaar kunnen de jeugdopleidingen van de Eredivisie over 2011 rekenen op een totaalbedrag van ruim 2.2 miljoen euro. Dat is ruim een ton meer dan het jaar ervoor.

"Bij Feyenoord vinden wij het belangrijk dat onze spelers en trainers zich bewust zijn van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als club dragen. Daar kunnen we dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen. Zo spelen zowel spelers van het eerste als de spelers van de Feyenoord Academy een vooraanstaande rol in de diverse maatschappelijke projecten die Feyenoord in de Rotterdamse wijken organiseert. Mede dankzij de financiële steun van de VriendenLoterij kunnen we ook aan die sociale aspecten blijven werken binnen onze jeugdopleiding", aldus Eric Gudde, Algemeen Directeur Feyenoord.

Marieke van Schaik, Managing Director van de VriendenLoterij: "Het is heel mooi dat het geld van deze deelnemers ten goede komt aan jeugdopleidingen en maatschappelijke zaken zoals buurt- en onderwijsactiviteiten. De jongeren krijgen daardoor vorming, beweging, onderwijs en sluiten vriendschappen, leren incasseren en ontwikkelen zelfvertrouwen en respect."

Maatschappelijk Partner ondersteunt maatschappelijke projecten
Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie maakt de VriendenLoterij het mogelijk dat eredivisieclubs de middelen hebben voor bijvoorbeeld trainingsfaciliteiten of huiswerkbegeleiding. Maar vooral ook voor de ondersteuning van maatschappelijke projecten, zoals wijk- en schoolprogramma's. De talenten kunnen zo goed terechtkomen in de maatschappij. Ze hebben daarmee ook een voorbeeldfunctie voor hun directe omgeving. Daarnaast wil de VriendenLoterij via het project ‘Scoren voor Gezondheid’ kinderen tussen de 9 en 12 jaar aanzetten tot een gezonde leefstijl. Profvoetballers uit de Eredivisie fungeren hierbij als rolmodel.

Top tien meest gesteunde jeugdvoetbalopleidingen in 2011 in Nederland
1. Feyenoord 691.581 euro
2. Ajax 453.757 euro
3. PSV 160.497 euro
4. FC Twente 115.579 euro
5. FC Utrecht 115.362 euro
6. ADO Den Haag 87.289 euro
7. Heerenveen 84.170 euro
8. Vitesse 80.510 euro
9. FC Groningen 79.268 euro
10. NAC 69.118 euro

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties