Kleedkamer scheidsrechter voortaan zonder camera's

Kleedkamer scheidsrechter voortaan zonder camera's

Het experiment met de camera in de kleedkamer van scheidsrechter Björn Kuipers krijgt geen vervolg. De KNVB ziet er in de toekomst gezien 'alle rumoer' geen heil meer in.

Rond de wedstrijd Feyenoord-Ajax werd scheidsrechter Björn Kuipers op de voet gevolgd door camera's, die daarbij ook tijdens de rust aanwezig waren in de kleedkamer van de arbiter. Naar aanleiding van regelmatige verzoeken stemde de KNVB in met deze unieke blik achter de schermen.

'De bond besloot een keer gehoor te geven aan de verzoeken om zo de kijker te kunnen laten zien hoe deze dag er voor een toparbiter uitziet', laat de KNVB weten aan Voetbal International.

Maar het is eens en niet meer, zo was de conclusie na een evaluatie. 'Een camera in de kleedkamer tijdens de pauze, dat zal in de toekomst niet meer voorkomen. De KNVB is er juist om de rust tijdens en rondom de wedstrijden daar waar mogelijk te waarborgen. Het feit dat na het interview rumoer is ontstaan over de aanwezigheid van de ploeg in de kleedkamer, geeft aan dat dit iets is wat de bond in de toekomst niet meer wil. Het initiatief zal dan ook geen vervolg krijgen.'

Eredivisie Live, dat de beelden van Kuipers maakte, heeft inmiddels kennis genomen van het besluit van de KNVB. De zender respecteerde de beslissing.

Lees meer over
Kuipers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties