Poolse Feyenoord fansite viert verjaardag

Poolse Feyenoord fansite viert verjaardag

Feyenoord24.net. Een Poolse Feyenoord fansite die steeds populairder begint te worden in Polen. Vandaag viert de site bovendien haar verjaardag, op de dag dat Feyenoord tegen FC Utrecht aantreedt. FR12.nl hield een mini-interview met de eigenaar van de website, die ook actief is op onze site.

Hoe lang bestaat feyenoord24.net nu al?
Het begon allemaal in november van 2008. Dan moet er uiteraard nog een heleboel gebeuren. Informatie op de site zetten, zorgen dat alles werkt. Uiteindelijk zijn we op 11 december 2008 officieel begonnen en we vieren vandaag dus al onze 3e verjaardag. FR12.nl bestaat dus maar één jaar langer.

Waarom heb je een Poolse site over Feyenoord opgericht?
Zelf ben ik een fan van Feyenoord uiteraard. Want anders ga je natuurlijk geen website oprichten. Maar ik merkte ook op dat Feyenoord wel leefde in Polen. Een heleboel Polen hebben bij Feyenoord gespeeld, die overigens niet allemaal zijn doorgebroken.

Leeft Feyenoord een beetje in Polen?
Ja. Het leeft zeker in Polen, ondanks dat het best moeilijk is om Feyenoord op deze manier te volgen. Vandaar ook mijn website. Via mijn website kunnen alle Polen die voor Feyenoord zijn de club volgen. En als ik naar mijn eigen website kijk, dan kan ik zeker zeggen dat Feyenoord leeft.

Hoeveel bezoekers heb je op de website?
Zo’n 2000 tot 3500 unieke bezoekers per dag. Dat is natuurlijk veel voor een buitenlandse club.

Waarom houden Polen zo van Feyenoord?
Drie dingen: supporters, supporters en de supporters. Deze hebben door de jaren heen veel respect in Polen gekregen. Ze zijn fanatiek en jullie weten vast dat het er in Polen ook nogal fanatiek aan toe gaat, haha.

Hoe volg jij en je mede-Polen Feyenoord?
Via internet kan ik de wedstrijden gelukkig gewoon bekijken (live dan wel de samenvattingen). In Polen komen de samenvattingen soms op tv, maar die zijn uiteraard enkel van de topwedstrijden.

Hoe lang volg jij Feyenoord al?
Ik zelf volg Feyenoord sinds 2004. Toen speelden Smolarek en keeper Małkowski bij de club.

Wat is jouw mooiste Feyenoord herinnering?
Volg de club vanaf 2004. En vanaf dat seizoen hebben ze maar één echte prijs gepakt: de KNVB beker in 2008. Dat is dan ook gelijk mijn mooiste Feyenoord-moment.

Het EK wordt volgend jaar gehouden in Polen en Oekraïne. Leeft het al een beetje?

Jazeker. De loting is nu geweest, waardoor we ook al onze tegenstanders weten. Rusland, Griekenland en Tsjechië zijn onze tegenstanders en de meeste kijken toch echt uit naar de wedstrijd tegen Rusland.

Hoe zie jij de kansen van Polen in op het EK?

We hebben een mooie poule. Maar als ik eerlijk ben, denk ik niet dat we het gaan redden. Rusland en Tsjechië hebben meer kwaliteit en ook Griekenland heeft nog genoeg routiniers in het elftal.

Wat zijn je verdere plannen met feyenoord24.net?
De site populairder maken. Alle Polen die voor Feyenoord zijn moeten in de toekomst op feyenoord24.net zitten. Hopelijk kan ik ook mijn steentje bijdragen om Feyenoord nog bekender te maken in Polen en om het Feyenoord-gevoel goed uit te dragen met mijn website.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties