'Goed dat Feyenoord weer een toonaangevende rol gaat spelen'

'Goed dat Feyenoord weer een toonaangevende rol gaat spelen'

Gertjan Verbeek krijgt zondag bezoek van de club waar hij niet zo’n prettig afscheid kende. De coach van AZ is inmiddels alweer een tijdje vertrokken bij Feyenoord, dat momenteel wordt geleid door Ronald Koeman en uitstekend aan het nieuwe seizoen is begonnen. Verbeek is daar alleen maar blij mee: “Het is goed voor de Nederlandse competitie dat Feyenoord weer een toonaangevende rol gaat spelen”, zei hij vrijdagmiddag op de website van AZ.

De Alkmaarders staan na zes wedstrijden gedeeld bovenaan en hebben slechts één punt meer dan Feyenoord. “Door hun resultaten van de afgelopen weken heeft Feyenoord behoorlijk aan zelfvertrouwen gewonnen. Er staat nu ook een ander team dan vorig jaar”, wist Verbeek. “Een ploeg met vertrouwen durft initiatief te nemen. Dat is prettig, want dan krijg je een open wedstrijd.”

Verbeek kan in deze ‘open wedstrijd’ nog geen beroep doen op Maarten Martens (enkel), Ruud Boymans (enkel) en Erik Falkenburg (onderbeen). Bovendien is Ali Messaoud voorlopig niet inzetbaar: de debutant brak donderdagavond tegen FC Groningen zijn kaak. Of Jozy Altidore tijdig fit is, weet Verbeek nog niet: “Hij heeft zelf nog steeds goede hoop dat hij Feyenoord haalt.”

Lees meer over
Verbeek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties