Rajiv van La Parra aast op verhuur

Rajiv van La Parra aast op verhuur

Rajiv van La Parra heeft de leiding van Caen gevraagd het seizoen op huurbasis te mogen afmaken in Nederland of bij een andere Franse club. Ook in zijn derde seizoen bij de huidige nummer achttien van de Ligue 1 kan de door Feyenoord opgeleide rechtshalf niet rekenen op veel speeltijd, laat staan een basisplaats. Zaterdag behaalde Caen zonder Van La Parra een overtuigende 1-3 in en tegen Brest.

‘Zes maanden ergens anders wekelijks voetballen en komende zomer met een frisse start bij Caen beginnen is het beste’, vertelt de negentienjarige Van La Parra, die deze jaargang pas één competitie- en één bekerduel speelde. Zijn contract loopt nog anderhalf jaar door.

‘Na de promotie heeft Caen enkele versterkingen gehaald. Momenteel heb ik twee concurrenten (Romain Hamouma en Livio Nabab, red.) voor de buitenste positie op rechts. Maar zelfs ondanks de matige resultaten wisselt trainer Franck Dumas weinig, hij neemt weinig risico’s; een teken dat mijn kansen gering zijn.’

Feitelijk is de situatie voor de international van Oranje Onder-19 weinig veranderd, aangezien hij vorig jaar in de Ligue 2 evenmin veel speeltijd kreeg. Bovendien heeft Van La Parra de pech dat Caen opereert in het 4-4-1-1-systeem, waarbij van de rechtshalf veel verdedigend werk wordt gevraagd.

‘In deze formatie kom ik weinig tot de achterlijn, terwijl ik juist meer buitenspeler dan half ben. Blijf ik in Frankrijk, dan is het aannemelijk dat ik in de Ligue 2 ga spelen, anders wil ik in de Eredivisie voetballen. Caen wil meewerken, maar stelt dat de hurende club mijn salaris overneemt. Dat maakt het niet eenvoudig. Ik hoop dat er snel een beslissing komt.’

Lees meer over
Van La Parra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties