'De nieuwe Kuip staat er in 2017'

'De nieuwe Kuip staat er in 2017'

Voor Feyenoord heeft het mislopen van de organisatie van het WK 2018 geen gevolgen. De nieuwe Kuip zal er hoe dan ook komen, maakt Jan van Merwijk, directeur Stadion Feijenoord NV, duidelijk.

'We gaan door met de nieuwe Kuip,' reageert hij. 'Rotterdam en de club hebben behoefte aan een nieuw stadion. Het WK had daaraan kunnen bijdragen, maar we waren er niet van afhankelijk. Natuurlijk missen we hierdoor bijdragen van het Rijk, maar eerlijk gezegd had ik ook niet op een toewijzing aan ons land gerekend. We gaan het nu op eigen kracht doen en ik ga er nog steeds vanuit dat de gemeenteraad ons geld leent.'

'Ook voor de termijn heeft het wat mij betreft geen gevolgen. Ik denk dat we in 2014 kunnen beginnen met de bouw en dat het nieuwe stadion er in 2017 staat. Dat krijgt - omdat we het WK niet krijgen - dan een capaciteit van 68.000 stoeltjes, dat kan later verder worden uitgebreid,' aldus Van Merwijk.

Lees meer over
Van Merwijk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties