Feyenoord O/18 ruim langs eerste elftal VEP

Feyenoord/Excelsior O/18 heeft vrijdagavond een oefenduel met het eerste elftal van VEP ruim gewonnen. Na een 0-1 ruststand hield de ploeg van trainer Jan Gösgens pas op toen de 0-7 eindstand op het bord stond. Daan Blij oogstte de meeste lof met drie treffers, waarvan er twee van uitzonderlijke klasse waren. ‘Een korte corner draaide hij schitterend in de verre kruising’, zei Gösgens na afloop. ‘Daarnaast controleerde hij een afgeslagen bal op uitstekende wijze, waarna hij de bal met een volley mooi binnen schoot. Twee technisch hoogstaande doelpunten.

De Rotterdammers speelden een prima partij tegen de amateurs, al lag het baltempo in de eerste helft wel aan de lage kant. Desondanks creëerde de ploeg van Gösgens meerdere kansen, waarvan er slechts één werd benut. Dat was na de rust wel anders. ‘We gooiden het tempo omhoog en speelden met meer diepgang vanuit het middenveld’, zei de coach. ‘Prompt gingen de kansen er wel in.’

Aanstaande zondag spelen de Rotterdamse talenten wederom tegen een seniorenelftal, wanneer het eerste elftal van Bodegraven wacht. De duels maken onderdeel uit van een toernooi, waarin met een overwinning drie punten zijn te verdienen en elk doelpunt ook wordt beloond met een punt. Doordat Bodegraven met 3-1 van Antibarbari won is Feyenoord/Excelsior O/18 na de eerste speeldag koploper met tien punten. ‘We wilden voor de jongens eens wat anders proberen, kijken hoe dit werkt’, verklaarde Gösgens de deelname aan het toernooi voor senioren. ‘De wedstrijd van vandaag is ons elk geval goed bevallen.’

VEP – Feyenoord/Excelsior O-18 0-7

19’ 0-1 Y. van Deelen
49’ 0-2 Geluk
57’ 0-3 Blij
60’ 0-4 Blij
70’ 0-5 Blij
79’ 0-6 J. Steenvoorden
88’ 0-7 Geluk

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; J. van Deelen, D. van Oosten (60’ J. Steenvoorden), Blokland, Y. van Deelen; Triel (60’ Scholman), Blij, Van der Laan (60’ Agatowski); Van der Velden (60’ Berkvens), Cornelissens (70’ Balrak) en Geluk.