Vincken: 'Wij willen punten pakken'

Vincken: 'Wij willen punten pakken'

De wedstrijd tegen Feyenoord heeft voor veel spelers van Excelsior een extra tintje. Zo ook voor Tim Vincken: ,,Het is een rare gewaarwording om tegen de club te spelen waar ik zo lang heb rondgelopen. Bovendien is het onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Toch kijk ik daar vrij nuchter naar. Het is ook gewoon een wedstrijd waarin we gaan proberen punten te pakken.”

Aan de spelersgroep merkt de aanvaller van Excelsior wel dat er een wedstrijd tegen een topploeg aan komt: ,,Dit wordt echt benaderd als een topduel en dat je tegen Feyenoord speelt geeft natuurlijk ook een extra tintje aan zo’n wedstrijd. Jongens zijn er toch meer op gebrand, al zou dat natuurlijk altijd zo moeten zijn. Je hebt echter bepaalde tegenstanders die toch extra tot de verbeelding spreken.”

Vincken kende de laatste jaren voor Feyenoord veel tegenslag. Blessures zorgden ervoor dat hij niet veel aan spelen toekwam. In vijf seizoenen Feyenoord kwam hij tot 29 wedstrijden. Toch ziet hij het duel van zondag niet als zijn kans op revanche: ,,Ik hoef niet het tegendeel te bewijzen van Feyenoord. Ik wil vooral graag van waarde zijn voor Excelsior. Niet alleen tegen Feyenoord, maar in alle wedstrijden.”

Dat ook Feyenoord vrijdag op het hoofdveld van Stadion Woudestein trainde vindt Vincken niet vreemd: ,,Ik kan me herinneren dat we met Feyenoord ook een paar keer bij Heracles in het stadion hebben getraind de dag voor een wedstrijd. Ik snap dat dus wel, al kun je niet wennen aan een veld door er een keer op te trainen. Wij hebben er nu zelf een paar weken op getraind en ik raak er wel steeds meer aan gewend. In het begin moet je je erop instellen dat de bal anders rolt en stuitert. Vergeleken met een paar weken geleden is het veld een stuk beter geworden. Ik denk daardoor dat we gaandeweg de competitie zeker nog voordeel gaan halen uit het kunstgrasveld.”

In het openingsduel verloor Excelsior vorige week met 3-0 van De Graafschap. Voor velen het bewijs dat Excelsior niets in de Eredivisie te zoeken heeft. ,,Ik ben het daar niet mee eens”, stelt Vincken. ,,Ik hoef alleen maar te verwijzen naar afgelopen seizoen. Ook toen verloren wij daar, terwijl we thuis van De Graafschap wonnen. Ook met Feyenoord heb ik daar niet vaak gewonnen. Het is uit gewoon een heel lastige tegenstander, al hadden wij ons uiteraard wel meer voorgesteld van onze eerste wedstrijd in de Eredivisie. Aan een voorspelling voor zondag waag ik me niet, maar we gaan er in elk geval alles aan doen om in onze eerste thuiswedstrijd punten te pakken.”

Lees meer over
Excelsior Vincken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties