Feyenoord heeft weer een Afrikaanse publiekslieveling

Feyenoord heeft weer een Afrikaanse publiekslieveling

Toen de bal op het trainingsveld van SV Sluis van zijn voet sprong en hij in het midden van de rondo moest, sloeg Kamohelo Mokotjo zijn handen voor de ogen. Hij slaakte een gilletje van ontzetting en sprong enkele centimeters op. Daarna rende hij als een vrolijke hond van links naar rechts en onderschepte hij gretig de bal. Dat kan hij heel goed, een bal onderscheppen.

Bij Feyenoord noemen ze Kamohelo Mokotjo (19) liefkozend Kamo. De Zuid-Afrikaanse middenvelder met babyface stal de voorbije weken de nodige harten in de spelersgroep en de staf door tijdens de trainingen en oefenwedstrijden alles te geven wat hij in zich had.

Vrolijke inborst
En misschien nog wel meer door zijn vrolijke inborst. Ook deze week op trainingskamp in Zeeuws-Vlaanderen lachte Kamo weer de ganse dag, intussen gretig handtekeningen uitdelend en in het Engels praatjes aanknopend met jan en alleman.

Vorig seizoen speelde Kamo nog op huurbasis bij satellietclub Excelsior, nadat Feyenoord hem had weggehaald bij SuperSport United. Op Woudestein deed Kamo het zó goed dat hij zich van Mario Been tijdens de voorbereiding op komend seizoen als een soort proefspeler mocht bewijzen bij Feyenoord 1.

Van de week vroeg ik de trainer maar eens of hij al een beslissing over Kamo had genomen. Toen kwam het hoge woord eruit. “Voor 99 procent zeker blijft hij erbij,” zei Been. “Wat zeg ik, voor 100 procent.”

Leeuwenhart
Voilà, goed nieuws voor het Legioen. Heel goed nieuws. Feyenoord heeft na Mike Obiku, Christian Gyan en de broertjes Kalou eindelijk weer een Afrikaanse publiekslieveling om te knuffelen. Zo eentje met een leeuwenhart van goud.

En het leuke is: hij kan nog voetballen ook. Het kan bijna niet anders dan dat de supporters Kamo straks in de armen sluiten. Hij hoeft er niet eens zijn shirt voor in het publiek te gooien, zoals Obiku.

Mijnwerkersmentaliteit
Of er voor te bidden op het veld, zoals Gyan. Hij hoeft er zelfs niet voor te scoren, zoals de Kaloutjes. Welnee, helemaal niet nodig. Vanwege zijn mijnwerkersmentaliteit en hoge aaibaarheidsgehalte wordt Kamo straks vanzelf populair in Rotterdam-Zuid, dat geef ik u op een briefje.

Bij deze roep ik alle Feyenoord-supporters alvast op om fan van Kamo te worden. Ga achter hem staan! Sla hem op de schouders! Steek een duim naar hem op! Zing hem luidkeels toe! Maak een spandoek voor hem!
Hij verdient het.

Lees meer over
Mokotjo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties