Feyenoord O21 lijdt pijnlijke nederlaag tegen De Graafschap O21

Het was een pijnlijke middag voor Feyenoord Onder 21. De Rotterdammers kwamen in de strijd om de koppositie in actie tegen De Graafschap Onder 21. Na deze 3-2 nederlaag is echter wel duidelijk dat het kampioenschap in de najaarscompetitie een lastig verhaal wordt.

Met de logische doelstelling om voor de drie punten te gaan, stond Gjivai Zechiël namens Feyenoord 1 aan de aftrap tijdens de kraker in Doetinchem. Leo Sauer en Antoni Milambo, die ook weleens meedoen, waren niet aanwezig. Verder was ook het ontbreken van Jaden Slory een groot gemis. De aanvaller was dit seizoen al bij veel doelpunten betrokken, maar wegens een onbekende blessure zit hij niet bij de selectie.

De Rotterdammers begonnen de wedstrijd relatief goed en hadden veel balbezit. Via Nesto Groen en Joep van der Sluijs waren de beloften van Feyenoord zelfs nog dichtbij het openingsdoelpunt, maar die viel uiteindelijk niet. Voor De Graafschap viel de 1-0 echter wel. Uit een rommelige vrije trap kwam de thuisploeg in de 15e minuut enigszins tegen de verhouding in op voorsprong.

Toch deed Feyenoord O21 al snel iets terug, want via een goed schot van Timo Zaal kwam het elftal van Melvin Boel in de 19e minuut op gelijke hoogte. Echter was ook de 1-1 stand ook van korte duur, want De Graafschap O21 begon beter te voetballen en de Rotterdammers steeds minder goed, dus in de 22ste minuut was de voorsprong weer voor de thuisploeg. Mikki van Sas greep volledig mis bij een afstandsschot. Direct na de aftrap wist de ploeg uit Doetinchem de bal weer te veroveren en genadeloos de 3-1 binnen te schieten. In het tweede deel van de eerste helft bleven serieuze kansen uit.

Tweede helft
In de tweede helft bleef het spel van de Rotterdammers niet erg goed. Na tien minuten mocht Van der Sluijs vanaf een gevaarlijke plek een vrije trap nemen, maar ook die bal vloog ver over. In de zestigste minuut wist De Graafschap O21 de verdediging en keeper van Feyenoord O21 te passeren, maar gelukkig ging de vlag omhoog voor buitenspel. Nadat Groen in de 74ste minuut nog een penalty tegen de keeper schoot, wist Zaal drie minuten later wederom van afstand te scoren. Ook de doelman van De Graafschap greep daar volledig mis. Toch was dit doelpunt niet genoeg voor een resultaat en eindigde het duel in 3-2.

Nadat De Graafschap O21 nu de drie punten heeft weten te pakken, staat de ploeg uit Doetinchem op vijf punten voorsprong van Feyenoord O21. Daarnaast staan ook de beloften van FC Twente / Heracles nog boven de Rotterdammers op de ranglijst, evenals de leeftijdsgenoten van FC Groningen. De eerst volgende wedstrijd is in het Kras Stadion tegen FC Volendam O21.