Voormalig Feyenoord-coach Van Marwijk beëindigt trainersloopbaan

Voormalig Feyenoord-coach Van Marwijk beëindigt trainersloopbaan

Bert van Marwijk heeft het einde van zijn trainersloopbaan aangekondigd. De 69-jarige coach zat zonder werkgever nadat hij in februari werd ontslagen als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Van Marwijk was twee periodes trainer van Feyenoord, onder meer toen de ploeg in 2002 de UEFA Cup won.

Van Marwijk kondigde zijn pensioen aan in een interview bij Viaplay. "Dit zal mijn laatste klus zijn geweest", zei hij over zijn avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij in december 2020 terugkeerde voor een tweede termijn als bondscoach van het land. "Ik denk dat het mooi geweest is."

In 2000 werd Van Marwijk aangesteld als trainer van Feyenoord. Hij werkte vier seizoenen in die functie en pakte in 2002 de UEFA Cup. Na twee jaar bij Borussia Dortmund keerde hij in 2007 nog eens voor één seizoen terug in De Kuip. In dat jaar won hij met Feyenoord de KNVB Beker.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties