Huurlingen: Goals Sebaoui en 't Zand niet genoeg; Touré scoort bij late comeback

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week waren er forse nederlagen voor twee van hen, maar waren ook weer diverse Feyenoord-huurlingen belangrijk voor hun club.

sc Heerenveen - PSV 0-8
Patrik Wålemark: Basis, 72 minuten
Voor Patrik Wålemark en sc Heerenveen werd het een week om snel te vergeten. In eigen huis verloor de ploeg met liefst 0-8 van PSV. Juist de Zweedse Feyenoord-huurling leek aan de start van de tweede helft, bij een achterstand van 0-5, nog wel iets terug te doen. Hij schoof de bal netjes binnen, maar de aangever van zijn goal stond buitenspel. Ook een eretreffer zat er dus niet in.

Vitesse - Fortuna Sittard 3-2
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten (geel)
Met een gigantische straf van liefst 18 punten aftrek, is Vitesse inmiddels definitief gedegradeerd uit de Eredivisie. Terwijl er dus niets meer op het spel staat, boekte de ploeg van Ramon Hendriks dit weekend wel eindelijk weer een overwinning. In eigen huis won de hekkensluiter met 3-2 van Fortuna Sittard. Wel kwam de ploeg eerst op achterstand, mede door een penalty die Hendriks veroorzaakte.

Ajax - Excelsior 2-2
Mimeirhel Benita: Basis, 90 minuten (geel)
Mimeirhel Benita maakte veel indruk in het 2-2 gelijkspel van Excelsior op bezoek bij Ajax. De rechtsback was onder meer de speler met de meeste gewonnen duels en dwong Steven Bergwijn tot een overtreding die hem een rode kaart en Excelsior een strafschop opleverde. Benita kreeg overigens later zelf geel wegens tijdrekken.

SC Cambuur - FC Dordrecht 3-3
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten (1 goal)
Shiloh 't Zand: Basis, 90 minuten (1 goal)
Korede Osundina: Invaller, 45 minuten (1 assist)
Antef Tsoungui: Geblesseerd

FC Dordrecht deed dit weekend een laatste poging om in de buurt te komen van de directe promotie-plekken, maar bleef in Leeuwarden steken op een 3-3 gelijkspel tegen SC Cambuur. Aan de Feyenoord-huurlingen lag het niet. Zo tekende Ilias Sebaoui na een goede loopactie voor de eerste gelijkmaker (1-1) en kwam de latere aansluitingstreffer (3-2) van de voet van Shiloh 't Zand. Invaller Korede Osundina was tot slot ook belangrijk. Na een geweldige dribbel legde hij de bal af in de zestien van Cambuur, waar Adrian Segecic de eindstand op 3-3 kon bepalen.

De Graafschap - MVV 3-0
Thijs Jansen: 90 minuten
De Graafschap liep juist weer twee punten in op FC Dordrecht, door zelf met 3-0 te winnen van MVV. Voor doelman Thijs Jansen was het geen heel lastige wedstrijd. De 22-jarige Feyenoorder hoefde slechts drie reddingen te verrichten, en ook nog eens niet de moeilijkste.

Fiorentina - Sassuolo 5-1
Marcus Pedersen: Reserve
Marcus Pedersen keerde bij Sassuolo terug in de wedstrijdselectie na zijn blessure, maar maakte nog geen minuten tegen Fiorentina. Toch is de 5-1 nederlaag noemenswaardig, want het betekent dat Sassuolo met nog maar vier wedstrijden te spelen liefst vijf punten moet inhalen op de nummer 17 om directe degradatie nog te voorkomen. Gebeurt dat niet, dan gaat de koopoptie voor Pedersen niet op en keert de Noor komende zomer terug bij Feyenoord.

Gil Vicente - Arouca 2-2
Tidjany Touré: Invaller, 31 minuten (1 goal)
Tidjany Touré was dit weekend belangrijk bij de opvallende comeback van Gil Vicente tegen Arouca. Hij viel een halfuur voor tijd in bij een 0-2 achterstand, zorgde voor het nodige gevaar en tekende in de 94e minuut met een goed schot zelf voor de 1-2. Een belangrijke goal, want in de 98e minuut werd het ook nog 2-2 en pakte de ploeg op de valreep dus toch een punt.

LASK Linz - Rapid Wien 5-0
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten (geel)
Patrik Wålemark was niet de enige Feyenoord-huurling die deze week een forse nederlaag moest slikken. Dat gold namelijk ook voor Neraysho Kasanwirjo, die met Rapid Wien liefst 5-0 verloor van LASK Linz. Kasanwirjo speelde uit nood als linksback en deelde in de malaise.